- Konu Yazar
- #1
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet böreklik (Günlük) yufka
500 gram ıspanak
4-5 adet patates(haşlanmış)
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke (Olmasada olur)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için
Susam
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun.
Yıkanıp sapları ile beraber doğranmış ıspanağı kavrulmuş soğanın üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun, ocağı kapatıp haşlanmış ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
Sosu için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
1 adet yufkayı tezgaha serin sostan aşırı olmayacak şekilde her yerine sürün ve çay süzgeci veya elinizle yufkanın her yerine az miktarda un serpin.
Yufkayı köşelerinden içe hafifçe katlayın dikdörtgen şekli verin harcı yufkanın uzun kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın.
Bütün yufkaları rulo yaptıktan sonra yanyana dizip 4 parmak uzunluğunda kesin tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet böreklik (Günlük) yufka
500 gram ıspanak
4-5 adet patates(haşlanmış)
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke (Olmasada olur)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için
Susam
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun.
Yıkanıp sapları ile beraber doğranmış ıspanağı kavrulmuş soğanın üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun, ocağı kapatıp haşlanmış ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
Sosu için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
1 adet yufkayı tezgaha serin sostan aşırı olmayacak şekilde her yerine sürün ve çay süzgeci veya elinizle yufkanın her yerine az miktarda un serpin.
Yufkayı köşelerinden içe hafifçe katlayın dikdörtgen şekli verin harcı yufkanın uzun kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın.
Bütün yufkaları rulo yaptıktan sonra yanyana dizip 4 parmak uzunluğunda kesin tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı