- Konu Yazar
- #1
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı İçin Materyaller
150 gram tereyağı
2 yumurta
Yarım su bardağı soğuk su
1 fiske tuz
3 su bardağı un
Harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bağ ıspanak
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Pastırma
Sosu için;
2 yumurta
200 ml sıvı krema
Tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı Yapılışı
Kiş hamuru için uygun bir kaba tereyağı, yumurta, soğuk su, tuz ve unu alarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamur biraz dinlenirken.İç harcı için tavaya sıvı yağı ve (temizlenmiş) doğradığımız ıspanakları alarak kavuralım, pul biber, karabiber ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu açacağımız tabana un serpelim ve hamurumuzu merdane ile kullanacağımız kalıbın boyutunda açalım.
Hamurumuzu kalıba alalım, kabarmaması için hamurumuza çatal ile delikler açalım ve evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Sosu için yumurtayı ve sıvı kremayı bir kaba alarak çırpalım ve tuzunu ayarlayalım.
Hamurumuzu fırından çıkartarak üzerine ıspanağı yerleştirelim ve üzerine pastırmalarımızı da koyalım.
Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirerek 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişmesine yakın kişi fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek tekrardan fırına verelim.
Peynirler eridikten sonra ıspanaklı pastırmalı şahsımızı fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
150 gram tereyağı
2 yumurta
Yarım su bardağı soğuk su
1 fiske tuz
3 su bardağı un
Harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bağ ıspanak
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Pastırma
Sosu için;
2 yumurta
200 ml sıvı krema
Tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Ispanaklı Pastırmalı Kiş Tanımı Yapılışı
Kiş hamuru için uygun bir kaba tereyağı, yumurta, soğuk su, tuz ve unu alarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamur biraz dinlenirken.İç harcı için tavaya sıvı yağı ve (temizlenmiş) doğradığımız ıspanakları alarak kavuralım, pul biber, karabiber ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu açacağımız tabana un serpelim ve hamurumuzu merdane ile kullanacağımız kalıbın boyutunda açalım.
Hamurumuzu kalıba alalım, kabarmaması için hamurumuza çatal ile delikler açalım ve evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Sosu için yumurtayı ve sıvı kremayı bir kaba alarak çırpalım ve tuzunu ayarlayalım.
Hamurumuzu fırından çıkartarak üzerine ıspanağı yerleştirelim ve üzerine pastırmalarımızı da koyalım.
Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirerek 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişmesine yakın kişi fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek tekrardan fırına verelim.
Peynirler eridikten sonra ıspanaklı pastırmalı şahsımızı fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.