Ispanaklı pasta
imagesispanaklipasta5ad3c95edcdcb
Malzemeler
3 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta cekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı sut
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı sut
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice suzdurdum ve hafif haşladımYaprak kısımlarını robottan gecirdim Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar cırptım Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha cırptım Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba dokup, 175 derece fırında 2530 dakika pişirdim
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum Krem şantiyi 1 bardak soğuk sutle cırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım Kekin kenar kısımlarını bıcakla kesip, cıkan kırıntıları rondodan gecirdim (Bu kırıntılar krema dokuldukten sonra pastayı suslemek icin kullanılacak)
Keki ikiye kesip, arasına ve ustune krema surdum ve kırıntılarla susledim
Ayrıca uzerini kivi dilimleriylede susluyorumHarika bir goruntu cıkıyorCamfıstıklı pasta gibi denemenizi tavsiye ederim tadıda harikaimagesispanaklipasta5ad3c9603e0bagif
imagesispanaklipasta5ad3c95edcdcb
Malzemeler
3 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta cekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı sut
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı sut
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice suzdurdum ve hafif haşladımYaprak kısımlarını robottan gecirdim Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar cırptım Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha cırptım Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba dokup, 175 derece fırında 2530 dakika pişirdim
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum Krem şantiyi 1 bardak soğuk sutle cırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım Kekin kenar kısımlarını bıcakla kesip, cıkan kırıntıları rondodan gecirdim (Bu kırıntılar krema dokuldukten sonra pastayı suslemek icin kullanılacak)
Keki ikiye kesip, arasına ve ustune krema surdum ve kırıntılarla susledim
Ayrıca uzerini kivi dilimleriylede susluyorumHarika bir goruntu cıkıyorCamfıstıklı pasta gibi denemenizi tavsiye ederim tadıda harikaimagesispanaklipasta5ad3c9603e0bagif