SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ispanaklı, Mantarlı Patates Graten Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk patates
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
300 gram mantar
2 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet kapya biber
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Ispanaklı, Mantarlı Patates Graten Tanımı Yapılışı
Patatesler soyulur, yuvarlak biçimde dilimlenir.
Yıkanan ve suyu süzülen patatesler kızgın yağa atılarak kızartılır, kare borcama dizilir.
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı alınır.
Üzerine küp doğranmış soğan ve sarımsak alınır, kavrulur.
Kapya biber ek edilir ve kavurmaya devam edilir.
İnce kıyılmış mantar eklenir suyunu salıp çekince biber salçası eklenir.
1 dakika kavurduktan sonra iri doğranmış ıspanaklar ek edilir.
Üzerine tuz ve baharatlar ek edilir ve 2-3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alınır.
Hazırlanan mantarlı harç borcamdaki patateslerin üzerine eklenir.
Beşamel sosu için tereyağı eritilir. Üzerine un ek edilir ve kokusunu çıkana kadar iki üç dakika daima karıştırılarak kavrulur.
Üzerine soğuk süt ek edilir ve göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Tuz eklenir ve borcama ek edilir, üzerine kaşar peyniri eklenir.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra yarım saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah
4 adet orta uzunluk patates
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
300 gram mantar
2 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet kapya biber
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Ispanaklı, Mantarlı Patates Graten Tanımı Yapılışı
Patatesler soyulur, yuvarlak biçimde dilimlenir.
Yıkanan ve suyu süzülen patatesler kızgın yağa atılarak kızartılır, kare borcama dizilir.
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı alınır.
Üzerine küp doğranmış soğan ve sarımsak alınır, kavrulur.
Kapya biber ek edilir ve kavurmaya devam edilir.
İnce kıyılmış mantar eklenir suyunu salıp çekince biber salçası eklenir.
1 dakika kavurduktan sonra iri doğranmış ıspanaklar ek edilir.
Üzerine tuz ve baharatlar ek edilir ve 2-3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alınır.
Hazırlanan mantarlı harç borcamdaki patateslerin üzerine eklenir.
Beşamel sosu için tereyağı eritilir. Üzerine un ek edilir ve kokusunu çıkana kadar iki üç dakika daima karıştırılarak kavrulur.
Üzerine soğuk süt ek edilir ve göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Tuz eklenir ve borcama ek edilir, üzerine kaşar peyniri eklenir.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra yarım saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah