Ispanaklı Mantarlı Medrese Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Mantarlı Medrese Böreği Tanımı İçin Malzemeler
3 tane yufka
İçi:
Yarım kg ıspanak
8 tane mantar
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
Yarım şişe maden suyu
Üzerine :
Kalan sos
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam

Ispanaklı Mantarlı Medrese Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanak ince ince, mantarlar küçük küpler halinde doğranır.
Tavaya biraz sıvı yağ alınır.
Mantarlar yumuşayana kadar sotelenir.
Üzerine ıspanak eklenir ve 3-4 dakika çevrilir.
Üzerine tuz ve karabiber eklenip alınır.
Yufkalar 3-4 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir.
İçinin uç kısmına harç koyulur ve muska halinde çapraz çapraz sarılır.
Tüm yufkalar bitince yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Sosun içine yumurta sarısı eklenerek üzerlerine sürülür.
En üstüne susam ve çörek otu eklenerek 180 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Ispanaklı Mantarlı Medrese Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst