SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ispanaklı Mantarlı Graten Tanımı İçin Malzemeler
500gr ıspanak
1 adet soğan
10 adet mantar
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı 200 gram tavuk but
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Ispanaklı Mantarlı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları doğrayıp 10 dk kadar sirkeli suda bekletiyoruz .
İyice yıkandıktan sonra 1 adet soğanı yemeklik küp küp doğruyoruz.
Bir büyük tava içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ardından temizlediğimiz ıspanakları tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Bu sırada mantarları yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Ayrı bir tavada az sıvı yağ ile mantarları pişiriyoruz.
Ispanaklar piştikten sonra üzerine 2 çay kaşığı kadar tuz ,1 çay kaşığı karabiber atıyoruz.
Orta uzunluk bir borcamda mantar ve ıspanakları birleştiriyoruz.
Ardından beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
Bir sos tenceresinde evvel sıvı yağ ve tereyağı eritiyoruz.
2 yemek kaşığı unu ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
1 su bardağı sütü ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
Koyu bir kıvama geldikten sonra bir spatula yardımıyla ıspanaklı karışımın üzerine döküyoruz.
Önceden hazırladığımız 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz piştikten sonra üzerine biraz kaşar rendeliyoruz.
Ispanaklı Mantarlı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500gr ıspanak
1 adet soğan
10 adet mantar
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı 200 gram tavuk but
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Ispanaklı Mantarlı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları doğrayıp 10 dk kadar sirkeli suda bekletiyoruz .
İyice yıkandıktan sonra 1 adet soğanı yemeklik küp küp doğruyoruz.
Bir büyük tava içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Ardından temizlediğimiz ıspanakları tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Bu sırada mantarları yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Ayrı bir tavada az sıvı yağ ile mantarları pişiriyoruz.
Ispanaklar piştikten sonra üzerine 2 çay kaşığı kadar tuz ,1 çay kaşığı karabiber atıyoruz.
Orta uzunluk bir borcamda mantar ve ıspanakları birleştiriyoruz.
Ardından beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
Bir sos tenceresinde evvel sıvı yağ ve tereyağı eritiyoruz.
2 yemek kaşığı unu ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
1 su bardağı sütü ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
Koyu bir kıvama geldikten sonra bir spatula yardımıyla ıspanaklı karışımın üzerine döküyoruz.
Önceden hazırladığımız 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz piştikten sonra üzerine biraz kaşar rendeliyoruz.
Ispanaklı Mantarlı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı