AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Lazanya

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kekik
800 gram domates sosu yahut rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
Karabiber
500 gram taze ıspanak
400 gram ekşi krema
1 tutam öğütülmüş hindistan cevizi
250 gram lazanya yaprağı (yaklaşık 14 adet)
100 gram rendelenmiş peynir

Ispanaklı Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuçları ve kabakları yıkayın, soyun ve kaba rendenin iri tarafınla rendeleyin.
Soğanı ve sarımsağı soyun, soğanı ince doğrayın ve sarımsağı ezin.
2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
Ardından salça ve kekik ilave ederek 5 dakika kavurun.
Sonra rendelenmiş zerzevatları ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin.
Daha sonra zerzevatları domates sosunla yahut rendelenmiş domates ile deglaze edin.
Bal, tuz ve karabiber ekleyin ve sosu 5 dakika yavaşça kaynatın.
Bu sırada ıspanakları güzelce yıkayın.
Kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını diğer bir tencerede ısıtın, ıspanakları ekleyin ve soluncaya kadar ısıtın.
Ekşi kremayı ekleyip tuz, karabiber ve karabiberle tatlandırın.
Fırını evvelden 180 derece üst/alt ısıya ayarlayın.
Bir güveç kabının altını ince bir kat domates ve zerzevat sosuyla doldurun ve üstüne 2 lazanya yaprağı yayın ve ıspanaklı ekşi krema ile kaplayın.
Lazanya yaprakları bitene kadar bu türlü devam edin.
Son olarak bir kat domates sosu ile bitirin.
Rendelenmiş peyniri sosun üzerine serpiltirin ve ıspanaklı ve sebzeli lazanyayı yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirin.
Afiyet olsun!

Ispanaklı Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst