- Konu Yazar
- #1
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı su
7 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Bardak ölçüsü 200 ml
İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 kase peynir (lor da olur)
Tuz ,pul biber, toz biber
Ara katlara sürmek için;
125 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini ekleyip yoğuruyoruz .
Hamuru iyi yoğurup dinlendirmeliyiz.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölün ve beze haline getirin ve üzerini kapatıp 5 dk dinlendirin.
Bir yandan tereyağını eritip sıvı yağla karıştıralım.
Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol şekilde yağ döküp üst üste dizelim.
Dolaba kaldırın (dolapta yaklaşık streçli bir şekilde 1 saat dinlendirin)
Kaldırdığınız tabağın en altına da yağ sürelim.
İç harcını çiğ ıspanağı doğrayıp peynir be baharatlarla karıştıralım.
Dinlenen bezileri teker teker incecik çekerek açalım yırtılmamasına özen gösteriniz.
Açtığımız bezenin içine harcı koyup saralım tepsiye yerleştirelim.
Hepsinde aynı işlemi uygulayarak tepsiye saralım.
Kalan yağıda en üstlerine sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı su
7 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Bardak ölçüsü 200 ml
İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 kase peynir (lor da olur)
Tuz ,pul biber, toz biber
Ara katlara sürmek için;
125 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini ekleyip yoğuruyoruz .
Hamuru iyi yoğurup dinlendirmeliyiz.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölün ve beze haline getirin ve üzerini kapatıp 5 dk dinlendirin.
Bir yandan tereyağını eritip sıvı yağla karıştıralım.
Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol şekilde yağ döküp üst üste dizelim.
Dolaba kaldırın (dolapta yaklaşık streçli bir şekilde 1 saat dinlendirin)
Kaldırdığınız tabağın en altına da yağ sürelim.
İç harcını çiğ ıspanağı doğrayıp peynir be baharatlarla karıştıralım.
Dinlenen bezileri teker teker incecik çekerek açalım yırtılmamasına özen gösteriniz.
Açtığımız bezenin içine harcı koyup saralım tepsiye yerleştirelim.
Hepsinde aynı işlemi uygulayarak tepsiye saralım.
Kalan yağıda en üstlerine sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı