AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı Kıymalı Kol Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller
5 adet yufka
İç gereçleri için
250 gram kıyma
500 gram ıspanak
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Gereğince tuz
İsteğe bağlı baharat
Orta sos için
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
Üzeri sos için
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker

Ispanaklı Kıymalı Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ispanaklar yıkanıp doğranır. Evvelden ısıtılmış tavaya yağ koymadan kıyma kavrulur.
Üzerine ince doğranmış soğanlar eklenip sıvı yağ ile kavurmaya devam edilir. Akabinde ıspanaklar, tuz ve başka baharatlar da eklenip kısa bir müddet daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Yufka geniş bir masaya açılır ve orta sos her yerine sürülür. Akabinde kenarını hafif içe katlayıp katladığımız yüzeye de orta sos sürülür ve iç sos kâfi ölçüde eklenir.
Akabinde kenarları kapamadan ve çok sıkı olmayacak biçimde rulo yapılır. Bundan sonra istediğiniz formu verebilirsiniz. Ben kol böreği biçiminde yaptım.
Evvelden hafif yağladığımız fırın tepsisine tüm börekler dizilir, ve üzerlerine üst sos sürülür. Tekrar isteğinize nazaran susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
Evvelden 180 derecede ısıtılan fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. .
 
Geri
Üst