AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet yufka
İç harcı için;
2 bağ ıspanak
300 gram kıyma
1 büyük kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Arasına sürmek için;
Sıvıyağ

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ıspanakları düzgünce yıkayıp iri iri doğrayıp süzdürelim.
Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanımızı alıp kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip pişirelim.
Daha sonra ıspanakları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Son olarak baharatlarımızı ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Yufkalarımızı tezgaha alıp 2’ye bölelim.
Böldüğümüz yufkanın üzerine fırca ile her tarafına sıvı yağ sürelim.
Kenar kısmına iç harcımızdan yerlestirip rulo biçimini verelim.
Resimdeki üzere u biçimi verip yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
Sırasıyla tüm yufkaları tıpkı halde hazırlayıp tepsimize diziyoruz.
Son olarak üzerlerine sıvı yağ sürerek evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim (pişirme müddeti fırınınıza nazaran değişebilir).
Pişen böreğimizi fırından alıp üzerini pak bir bez ile örtüp 10 dk dinlendirdikten sonra dilimleyip yanına ayran ile servis edebiliriz.
Afiyet olsun

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst