SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ispanaklı Kıvırma Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 paket yufka
İç harcı için;
2 bağ ıspanak
2 küçük sap pırasa
Yarım kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için materyalleri;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe sade maden suyu
2 adet yumurta
Ispanaklı Kıvırma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar ,pırasalar yıkanır.
İnce doğranır, baharatları eklenir. İç harcımız hazır.
Ardından sos için materyaller karıştırılır.
Bir yufka serilir sostan her yerine sürülür.
Ispanak harçtan serpilir yufkanın yarısına kadar sarılır.
Diğer tarafta sarılır.
Tepsiye döşenir.
Yufkalar bitene kadar birebir süreç yapılır .
Kalan sos üzerine gezdirilir .
170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ispanaklı Kıvırma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket yufka
İç harcı için;
2 bağ ıspanak
2 küçük sap pırasa
Yarım kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için materyalleri;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe sade maden suyu
2 adet yumurta
Ispanaklı Kıvırma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar ,pırasalar yıkanır.
İnce doğranır, baharatları eklenir. İç harcımız hazır.
Ardından sos için materyaller karıştırılır.
Bir yufka serilir sostan her yerine sürülür.
Ispanak harçtan serpilir yufkanın yarısına kadar sarılır.
Diğer tarafta sarılır.
Tepsiye döşenir.
Yufkalar bitene kadar birebir süreç yapılır .
Kalan sos üzerine gezdirilir .
170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Ispanaklı Kıvırma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı