imagesispanaklikisnasilyapilir5ad452db2c208
Malzemeler :
■ 2 bardak un
■ 1 kahve fincanı sut
■ 1 bardak eritilmiş margarin
■ 1 paket kabartma tozu
■ Tuz
Ustu icin:
■ 4 bardak kıyılmış ıspanak
■ 1 bardak rendelenmiş kaşar
■ 1 adet yumurta
■ 1 bardak sut
■ 3 corba kaşığı un
■ 6 corba kaşığı krema
■ 2 corba kaşığı margarin
■ Tuz
■ Karabiber
Yapılışı :
Ispanakları tuzla ovun Suyunu sıkın Rende kaşarla karıştırın Yumurta, sut, un ve kremayı cırpın Ispanaklara ekleyerek, iyice karışmasını sağlayın Yağını, tuzunu ve karabiberini ilave edin Kenarda bekletin Unu, sutu, margarini, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz buyukluğunde bir parca ayırın Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin Soğuduktan sonra hazırladığınız ıspanaklı harcı uzerine dokun
Ayırdığınız ceviz buyukluğundeki hamuru unla sertleştirip, rendeleyinTekrar fırında pişirin
Malzemeler :
■ 2 bardak un
■ 1 kahve fincanı sut
■ 1 bardak eritilmiş margarin
■ 1 paket kabartma tozu
■ Tuz
Ustu icin:
■ 4 bardak kıyılmış ıspanak
■ 1 bardak rendelenmiş kaşar
■ 1 adet yumurta
■ 1 bardak sut
■ 3 corba kaşığı un
■ 6 corba kaşığı krema
■ 2 corba kaşığı margarin
■ Tuz
■ Karabiber
Yapılışı :
Ispanakları tuzla ovun Suyunu sıkın Rende kaşarla karıştırın Yumurta, sut, un ve kremayı cırpın Ispanaklara ekleyerek, iyice karışmasını sağlayın Yağını, tuzunu ve karabiberini ilave edin Kenarda bekletin Unu, sutu, margarini, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz buyukluğunde bir parca ayırın Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin Soğuduktan sonra hazırladığınız ıspanaklı harcı uzerine dokun
Ayırdığınız ceviz buyukluğundeki hamuru unla sertleştirip, rendeleyinTekrar fırında pişirin