Ispanaklı Kereviz Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
1 orta uzunluk kereviz
2 kök ıspanak
2 kısım taze sarımsak
3 adet ceviz
Pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ispanaklı Kereviz Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar yıkanıp tavaya doğranır ve yüksek ateşte su salıp çekene kadar çevrilir.
Ayrı bir kaba kereviz rendelenerek sarımsaklar ve kerevizin yeşil kısımları ince ince doğranır.
Ispanak eklenir. Tuzu ve yoğurdu da katılarak karıştırılır.
Sos tavasına cevizler ne çok küçük ne çok büyük olacak halde parçalanır.
Zeytinyağı da eklenerek kızdırılır.
Üzerine pul biber eklenerek çevrilir ve mezenin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
Ispanaklı Kereviz Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı yoğurt
1 orta uzunluk kereviz
2 kök ıspanak
2 kısım taze sarımsak
3 adet ceviz
Pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ispanaklı Kereviz Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar yıkanıp tavaya doğranır ve yüksek ateşte su salıp çekene kadar çevrilir.
Ayrı bir kaba kereviz rendelenerek sarımsaklar ve kerevizin yeşil kısımları ince ince doğranır.
Ispanak eklenir. Tuzu ve yoğurdu da katılarak karıştırılır.
Sos tavasına cevizler ne çok küçük ne çok büyük olacak halde parçalanır.
Zeytinyağı da eklenerek kızdırılır.
Üzerine pul biber eklenerek çevrilir ve mezenin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
Ispanaklı Kereviz Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı