Ispanaklı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
20 adet ıspanak yaprağı 500 gr
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kaşık kakao
2,5 – 3 su bardağı un

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları derince bir kaba kırın ve üstlerine toz şeker ekledikten sonra mikserle çırpın.
Ispanakların yalnızca yapraklarını alıp, bol suyla güzelce yıkayın ve bir mutfak robotuna alıp, üstlerine sütü ekleyip robottan çekin. Pürüzsüz olması çok kıymetli.
Mikserle güzelce çırptığınız yumurta ve şekere, sıvı yağı ve sütlü ıspanak karışımını ekleyip çırpın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilini ek edip, 1-2 dakika kadar daha çırpın ben bir kısmına kakao da ekledim sade de yapabilirsiniz.
Tereyağı ile yağladığınız bir kek kalıbına kek harcını boşaltın. 175 derecede 30 dk. kadar pişiriyoruz.
Üzerine çikolata sosu yahut pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ‍
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst