Ispanaklı Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
3 adet büyük boy havuç
300 gram ıspanak
1 su bardağı yoğurt (katı kısmından)
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet ceviz içi
1 tatlı kaşığı pulbiber
Ispanaklı Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını bir tavaya alıp rendelenmiş havuçları 5 dakika soteleyin.
Doğranmış ıspanakları havucun üzerine ekleyip ıspanaklar ölene kadar yaklaşık 4-5 dakika soteleyin.
Havuç ve ıspanağı karıştırma kabına alın soğumaya bırakın.
Diğer taraftan yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın.
Soğuyan havuç ıspanakların üzerine dökün ve karıştırın.
Bir tavada zeytinyağında cevizleri 1-2 dakika kavurun pulbiberi ekleyip ocaktan alın ve yoğurtlu karışımın üzerine gezdirin.
Afiyet şifa olsun.
Ispanaklı Havuç Tarator Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet büyük boy havuç
300 gram ıspanak
1 su bardağı yoğurt (katı kısmından)
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet ceviz içi
1 tatlı kaşığı pulbiber
Ispanaklı Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını bir tavaya alıp rendelenmiş havuçları 5 dakika soteleyin.
Doğranmış ıspanakları havucun üzerine ekleyip ıspanaklar ölene kadar yaklaşık 4-5 dakika soteleyin.
Havuç ve ıspanağı karıştırma kabına alın soğumaya bırakın.
Diğer taraftan yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın.
Soğuyan havuç ıspanakların üzerine dökün ve karıştırın.
Bir tavada zeytinyağında cevizleri 1-2 dakika kavurun pulbiberi ekleyip ocaktan alın ve yoğurtlu karışımın üzerine gezdirin.
Afiyet şifa olsun.
Ispanaklı Havuç Tarator Tarifi Fotoğraflı Yapılışı