Ispanaklı Gül Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Gül Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;
Yarım kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya
Ilık su
İç harç için;
1 kilo ıspanak
2 tane orta uzunluk soğan
Lor peyniri yahut çökelek
Zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Açmak için;
Sıvı yağ
Üzerine;
Sıvı yağ
Yoğurt
Susam

Ispanaklı Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamur yoğurulup üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır.
Uygunca temizlenip, yıkanan ıspanak sapları kesilir (Sapları kullanmıyoruz) ıspanak ince doğranır.
Soğan ince doğranıp üzerine tuz, biber salçası ve peynirle ovulur. Ovalanan soğanın üzerine zeytinyağı ve ıspanak dökülerek karıştırılır.
Elimizi hafif yağlayarak mandalina büyüklüğünde hamur alınıp yağlanmış tezgaha konur.
Dinlene hamurdan açılıp içine ıspanak harcından konup yuvarlanıp, kenara dinlenmesi için alınır.
Dinlenen hamurlar elimizle sıkarak uzatılır kıvrım biçimini verilir.
Yağlı kağıt konulan tepsiye dizilir üzerine hafif bastırılarak yağ ve yoğurt karışımı sürülür, susam serpilir.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Ispanaklı Gül Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst