Ispanaklı Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
1 kilo yufka
İç gereci için;
Yarım kilo ıspanak
250 gram lor
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ-zeytinyağ karışımı
1 kase yoğurt
2 yumurta

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç gerecin hazırlanması için; ıspanaklar yıkanır, ince ince doğranır geniş, bir kaba alınır.
Üzerine lor peyniri, bir ölçü sıvı yağ tuz karabiber ve pul biber ek edildi ve harmanlanır.
Sosun hazırlanışı için; geniş bir kaba yoğurt yağ ve yumurta alınır ve çırpılır (Üzerine sürmek için yetmezse gereç birebir oranda artırılabilir)
Yufkalar dörde bölünür. Yufkaların içine sostan sürülür.
Yufkaların içine ıspanaklı harç konulur ve sarılır. Bütün gerece bu süreç yapıldıktan sonra hazırlanan sostan böbreklerin üstüne sürülür.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst