- Konu Yazar
- #1
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
İç harcı için
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için
2 su bardağı yoğurt yahut süt
1 adet yumurta
1/2 (yarım) sıvı yağ
1/2 (yarım) soda (Maden suyu)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu yahut susam
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ıspanakları temizleyip yıkayarak başlıyoruz. Daha sonrasında ıspanakları elimizle sıkarak yeşil suyunu çıkartıyoruz.
İçerisine ince doğranmış soğan peynir istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
Peynirin tuzuna nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz. Karabiber ve pulbiber ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.
Yufkalarımızı 4 eşit modüle bölüp iç harçtan koyup rulo formunda sarıyoruz içe hakikat kıvırıp gül biçimi veriyoruz.
Bu süreç bittikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine sosumuz kaldıysa şayet üzerine sürebilirsiniz.
En son yumurta sarısı sürüp çörek otu ile böbreğimizi tamamlıyoruz. Deneyecek kullananlara afiyet olsun.
3 adet yufka
İç harcı için
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için
2 su bardağı yoğurt yahut süt
1 adet yumurta
1/2 (yarım) sıvı yağ
1/2 (yarım) soda (Maden suyu)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu yahut susam
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ıspanakları temizleyip yıkayarak başlıyoruz. Daha sonrasında ıspanakları elimizle sıkarak yeşil suyunu çıkartıyoruz.
İçerisine ince doğranmış soğan peynir istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
Peynirin tuzuna nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz. Karabiber ve pulbiber ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.
Yufkalarımızı 4 eşit modüle bölüp iç harçtan koyup rulo formunda sarıyoruz içe hakikat kıvırıp gül biçimi veriyoruz.
Bu süreç bittikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine sosumuz kaldıysa şayet üzerine sürebilirsiniz.
En son yumurta sarısı sürüp çörek otu ile böbreğimizi tamamlıyoruz. Deneyecek kullananlara afiyet olsun.