Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3 tane taze yufka
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
Küçük bir kase ezilmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber ve pul biber
Bir kaç dal yeşil soğan
Sosu için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Dışı çıtır, içi pamuk mis gibi bir börek
Öncelikle ıspanağı temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayıp süzelim, süzülen ıspanağın üzerine ezilmiş beyaz peyniri, ince doğranmış yeşil soğan, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım.
Sosu için su ve yağı bir kasede karıştıralım, yufkaları tezgaha açalım.
Önce ikiye, sonra dörde bölelim. Toplamda 12 parça elde edeceğiz bir parçayı alıp üzerine fırça yardımıyla yağlı su karışımından sürelim.
Geniş kısmına iç harçtan koyalım kalem böreği gibi sarıp daha sonra kendi içine doğru sarıp gül şekli verelim.
Pişerken açılmaması için kenarlarından kürdanla tutturabilirsiniz, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst