Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
6 adet yufka
1 kilo ıspanak
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
yarım kilo çörek otlu kuru peynir
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
Kuru peynir
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Sosu için
1 adet yumurta
7 -8 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Peynir şayet tuzlu olursa tuza gerek yok şayet tuzsuz olursa damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz
Öncelikle ıspanaklı harcımızı hazırlayalım
Tepsiyi yağlayalım ve harcımızı karıştıralım.
Bir adet yufkayı 4 modüle keselim.
Her bir kesimin üzerine yoğurtlu sostan fırça yada kaşık yardımıyla azar azar dağıtalım.
Sonra hazırladığımız harçtan yufkanın geniş kenarından başlayarak harcımızdan koyalım saralım
Sonrasında sardığımız yufkanın bir kenarından içe hakikat yuvarlayalım
Yufkalar bitene kadar bu süreci uygulayalım
Sonrasında üzerine yumurta sarısı sürelim çörekotu serpip 180derece fırınımıza pişmesi için bırakalım.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet şifa olsun
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst