- Konu Yazar
- #1
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
2 adet yufka
İç harcı için;
1 demet ıspanak
1 adet soğan
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Çörek otu
1 yumurta sarısı
Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Soğan ve ıspanağı tavada 10 dakika kadar kavuruyoruz .
Bir yufkayı dörde bölüp, sıvı yağ, süt ve unu bir kapta çarptıktan sonra bölmüş olduğumuz yufkanın üzerine sürün.
Uç kısımlarına ıspanağı dizip yuvarlayıp gül biçiminde diziyoruz .
Üzerine bir yumurta sarısı ve çörek otu koyun.
180 derece fırında alt üst pişiriyoruz afiyet olsun
2 adet yufka
İç harcı için;
1 demet ıspanak
1 adet soğan
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Çörek otu
1 yumurta sarısı
Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Soğan ve ıspanağı tavada 10 dakika kadar kavuruyoruz .
Bir yufkayı dörde bölüp, sıvı yağ, süt ve unu bir kapta çarptıktan sonra bölmüş olduğumuz yufkanın üzerine sürün.
Uç kısımlarına ıspanağı dizip yuvarlayıp gül biçiminde diziyoruz .
Üzerine bir yumurta sarısı ve çörek otu koyun.
180 derece fırında alt üst pişiriyoruz afiyet olsun