Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı Gül Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
Sosu için;
1.5 su bardağı süt
2 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
2 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Serpiştirmek için
150-200 gr beyaz peynir
Üzeri için;
Çörek otu
Susam
Yumurta sarısı

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda kavuralım.
Salçayı ekleyip bi kaç cins döndürelim.Baharatlarımızı ekleyelim.
Temizleyip doğradığınız ıspanakları da ek edip suyunu salıp çekesiye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Sosu için başka bi kapta yumurtaları(1 tane sarışını ayıralım),süt ve yağı karıştıralım.
İç harcımızı 5 eşit kesime ayıralım ki her yufkaya eşit ıspanak gelsin.
Yufkamızı serelim sos ile her yerini ıslatıp harcımızı eşit bir halde üzerine yayalım biraz peynir serpip rulo biçiminde yağlanmış tepsiye alalım.
Aynı süreci başka yufkalarda da uygulayıp yufkalar bittikten sonra kalan sosu tepsideki böreğin üzerine dökelim.
Yumurta sarısını da üzerine sürelim.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak 30-35 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst