Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı Gül Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4-5 yufka
1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ)
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
İç malzeme için;
Yarım kilo yıkanıp iyice süzülmüş ince kıyılmış ıspanak
1 kase peynir
1 adet kuru soğan
Pul biber
Kara biber
Tuz (Damak tadınıza ve peynirin tuz oranına göre)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç malzeme için soğanı minicik doğrayalım genişçe bir kaba alalım ince kıyılmış ıspanak tuz ve baharatlarla harmanlayalım ve kenara alalım.
1 adet yufkayı tezgaha alalım 4 de bölelim yağ su ve nişastayı iyice karıştıralım yufkaların üzerine her tarafına gelecek şekilde sürelim.
İç malzeme ekleyip resimlerde detaylandırdığım şekilde saralım fırın tepsisine alalım bütün yufkalar bitince üzerine yumurta ve yağ karışımını sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcacık servis edelim afiyetle şifa olsun
Not: Dileyen yarım ölçü yapabilir.

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst