Ispanaklı gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı gözleme Tarifi İçin Malzemeler
1.5 kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için :
3 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya yoksa 2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
7 su bardağı un
Üzeri için;
Tereyağı
4 yemek kaşığı kaşığı

Ispanaklı gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcını hazırlayıp kenara koyalım.
Küçük doğranmış soğanı zeytinyağda kavuralım.
Güzel yıkanıp doğranmış ıspanağı ilave edelim.
Salçayı, baharatları ilave edip kavuralım.
Orta ateşte bir tabağa alıp soğutalım .
Hamurumuzu yapalım .Ilık su olacak özellikle yaş maya veya kuru maya ile eritelim .
Tuz, şekeri ,yağı katıp karıştırmaya devam edelim ,ele yapışan bir hamur olacak.
7 su bardağı yeterli .
Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalansın.
Kabaran hamuru tekrar yoğurup 10 eşit parça bölelim.
Üzerini kapatalım bezle tezgaha veya masaya un serpelim hamurdan 1 parça alıp merdane veya oklava ile ince açalım.
İster ıspanak ister kıyma, patates ,peynir size kalmış iç harcını koyalım ve kapatalım, eğer kenarları kalın geldiyse gözleme kesme bıçağı ile keselim.Elimizle bastıralım kenarları.
Önceden ısıtılmış teflon tavaya koyalım ve pişirelim arkalı önlü sıcak ekmeğe tereyağ sürelim ,fırça ile her yerine yedirelim afiyet olsun.
Ispanaklı gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst