AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Materyaller

İçi için;
1 kg evvelce haşlanmış ıspanak
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Hamuru için;
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 paket yaş maya
2.5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
5.5 su bardağı un

Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt ile mayayı karıştırın ,tuz, ayçiçek yağı,şekeri ilave edip karıştırın.
5. 5 su bardağı unu denetimli halde ek edin.
Ele yapışmayan hamur elde edeceksiniz.
Hamurun üzerini örtün mayalanmaya bırakın.
Soğanı ince ince doğrayın, tavaya ayçiçek yağını döktükten sonra soğanı ekleyin.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu ek edin .
Evvelce haşlanmış ıspanağı da ek edip biraz kavurun.
İç malzemeyi soğuyunca bir kaba alalım bekletelim.
Hamurdan avuç içi büyüklüğünde pazılar tutun .
Oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
İçini hazırladığımız iç malzemeyi koyun ve kenarları kapatın.
Yağsız tavada önlü artlı pişirin.
Üzerine tereyağı sürüyorum ben tercihinize kalmış. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst