AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Fırın Makarna (Börek Tadında)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Fırın Makarna (Börek Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket makarna (250gr)
1 orta uzunluk ince doğranmış soğan
500 gram ince doğranmış ıspanak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Süt (kıvamına göre)
1 kase beyaz peynir
1 adet yumurta
Üzerine serpmek için:
Kaşar peyniri rendesi

Ispanaklı Fırın Makarna (Börek Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnalar kaynayan suda haşlanır.
Derin bir tava yada tencereye sıvı yağ eklenir ve soğanlar kavrulur.
Doğranmış ıspanaklarda eklenir suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Baharatları ekleyip karıştırılır.
Haşlanan makarnalar süzdürüldükten sonra ıspanaklara eklenir ,beyaz peyniride ekleyip karıştırılır.
Beşamel sos için tencereye sıvı yağ tereyağ koyulur unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Yavaş yavaş süt ekleyip kıvamı açılana kadar karıştırarak pişirilir.
Baharatlarını ekleyip ocaktan alınır.
Ara orta karıştırarak ılıtılır ve yumurtayı ekleyip yeterlice çırpılır.
Beşamel sosun bir kısmını makarnaya ekleyip güzelce karıştırılır.
Tereyağ ile yağlanan fırın kabına makarnalar düzgünce yerleştirilir.
Üzerine ayrılan beşamel sosu her tarafına gelecek halde sürülür.
Kaşar rendesi serpip 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Ispanaklı Fırın Makarna (Börek Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst