AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Elbistan Lahmacunu (Taş Fırında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Elbistan Lahmacunu (Taş Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük bağ ıspanak
3 kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 kase Elbistan peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kuru reyhan

Ispanaklı Elbistan Lahmacunu (Taş Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklı yeterlice yıkadıktan sonra doğruyoruz.
Kuru soğanları soyup blendırdan geçirdikten sonra zeytin yağı ile kavuruyoruz.
Ispanakların üzerine ekliyoruz.
2 kase elbistan peynirini de üzerine ekliyoruz.
Sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Elbistan da mahalle fırınına götürüyoruz.
Bu gereçten yaklaşık 35 tane çıkmıştı.
Elbistanli değilim fakat Elbistan da öğrendiğim bir tanım, nitekim hoş bir lezzet deneyeceklere afiyet olsun.

Ispanaklı Elbistan Lahmacunu (Taş Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst