AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı El Açması Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Sıvı yağ (hamurların arasına sürmek için)
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir leğenin içerisine 10 su bardağı elenmiş unu, 3. 5 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı tuzu alıp kulak memesi kıvamında yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp 5 – 10 dk dinlenmeye bırakalım.
Diğer bir tarafta hamur dinlenene kadar iç harcını hazırlayalım.
Bir kabın içerisine güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanakları, soğanı, zeytinyağını ve baharatları alıp güzelce karıştıralım.
Hamurları yer sofrasına alıp 9 eşit parçaya bölelim.
Eşit parçaya böldüğümüz bezeleri servis tabağı büyüklüğünde oklava ile açalım ve bir tepsinin içerisine koyalım.
Üzerine sıvı yağ sürelim.
Bezelerimiz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Yağladığımız hamurları 10-15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
Yer masasının üzerine aldığımız hamuru el yardımı ile yırtılmayacak şekilde açalım.
Yağlı olduğu için kolay açılacaktır.
Açtığımız hamurun içerisine iç harcını koyup saralım.
Yağladığımız fırın tepsisinin içerisine gül böreği şeklinde sıralayalım.
Her hamur için aynı işlemi yapalım.
Hazır olan böreğimizin üzerine 1 adet yumurtanın sarısını sürelim.
Susam ve çörekotu serptikten sonra pişmeye hazırdır.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst