AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı El Açması Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1.5 tatlı kaşık tuz
Alabildiğine un
Ortası için;
125 gram tereyağı
1 çay bardak sıvı yağ
İçi için;
1 kg ıspanak
4 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
Tuz

Ispanaklı El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel soğanları küçücük doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz, altını kapatıp baharatları ekliyoruz.
Hamuru tüm materyalleri karıştırarak yoğuruyor. 6 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Bezeleri un yardımı ile açıyoruz. Ortasına yağ sürüp ıspanaklı harcı koyup duruyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Üstüne üzeri için olan harcı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.
Ispanaklı El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst