AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
2 dilim bal kabağı
2 adet pırasa
4 adet yufka
Tuz
Sosu için
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardak süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları ve pırasayı evvel doğruyoruz.
Kabağı rendeleyip suyunu sıkıp ıspanaklarla uygunca karıştırıyoruz.
1 adet yufkayı serip sosdan her yerine sürüp ikiye katlıyoruz.
Tekrar sostan sürüp iç gerecini koyup tuzunu ekleyip rulo yaptığımız yufkayı tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında daire formunda dolayın.
Yufkalar bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz.
Kalan sosu üzerine sürüyoruz .
180-200 derecede alt ve üst kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst