Ispanaklı Çiçek Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Çiçek Poğaça Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:
500 gram un ( 4,5 su bardağı )
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (100ml.)
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı ( sarısı üzeri için )
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
170 gram beyaz peynir ( yarım kalıptan biraz fazla )
4 modül dondurulmuş ıspanak ( tazesi daha uygun olur, yaklaşık 1/2 (yarım) bağ )
Tuz, karabiber, pul biber

Ispanaklı Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için öncelikle süt, su, maya ve şekeri kaseye alalım.
Güzelce çırpalım, akabinde sıvı yağ ve yumurta ek edelim.
Un ve tuzu da ekleyip güzelce yoğuralım.
Hamurun üzerini örtelim ve dinlenmeye alalım ( en az 1 saat ).
İç harcı için beyaz peyniri bir çatal ile ezelim.
Ispanak ve baharatları da ekleyip güzelce karıştıralım.
Dinlenen hamuru tezgaha alalım ve merdane ile dikdörtgen üzere açalım açabildiğimiz kadar.
İç harcını tüm hamura yayalım.
Altdan iki-üç cins kıvıralım ve bıçak ile birinci kıvırdığımız şeriti keselim.
Birebirini öteki hamur ile de yapalım ( toplam 3 adet şerit olmalı ).
Bir parmak genişliğinde keselim şeritlerimizi.
Tepsiye 6 adet kestiğimiz kesimleri çiçek üzere diziyoruz.
Toplam 9 adet çiçek poğaça çıkıyor.
Fırını ısıtalım o ortada biraz daha tepsi mayası vermiş olursunuz.
Alt üst ayar 200 derecede yaklaşık 25 dakika kadar bir müddette pişecekler. Bu tanımı kesinlikle deneyin derim. Afiyet olsun.
Ispanaklı Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst