- Konu Yazar
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
Yarım kilo ıspanak
1 kase beyaz peynir veya lor peyniri
1 tatlı kaşığı pulbiber tuz
Aralarını yağlamak için;
1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamuru yapın unu tuzu derin bir kapta karıştırın ,yavaş yavaş suyu ekleyin ele yapışmayan güzel bir hamur yapın, eğer elinize hala yapışıyorsa un ekleyebilirsiniz.
Hamuru 10 a bölün 10 dakika dinlendirin tek tek merdaneyle açın tabakları yağlayın.
5er li olmak üzere aralarını yağlayarak üst üste koyun, 1 saat dolapta dinlendirin.
O sırada ıspanakları yıkayın doğrayın .
Suyunu iyice süzün, pulbiberi, peyniri, tuzunu atın karıştırın.
Hamurları dolaptan alın tek tek açın, elinizle büyütün ,zaten kolayca açılacaktır resimlerde göstermeye çalıştım .
İçine ıspanaklı harçtan koyun sarın.
Tepsiye dizin, ben bir tepsi ıspanaklı 1 tepsi peynirli yaptım.5 bi tepsiye 5 diğer tepsiye kullandım .
Üzerler e tabakta kalan yağdan dökün, elinizle sürün.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Not; dileyen patatesli kıymalıda yapabilir isteğe bağlı deneyecek olanlara afiyet olsun
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
Yarım kilo ıspanak
1 kase beyaz peynir veya lor peyniri
1 tatlı kaşığı pulbiber tuz
Aralarını yağlamak için;
1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamuru yapın unu tuzu derin bir kapta karıştırın ,yavaş yavaş suyu ekleyin ele yapışmayan güzel bir hamur yapın, eğer elinize hala yapışıyorsa un ekleyebilirsiniz.
Hamuru 10 a bölün 10 dakika dinlendirin tek tek merdaneyle açın tabakları yağlayın.
5er li olmak üzere aralarını yağlayarak üst üste koyun, 1 saat dolapta dinlendirin.
O sırada ıspanakları yıkayın doğrayın .
Suyunu iyice süzün, pulbiberi, peyniri, tuzunu atın karıştırın.
Hamurları dolaptan alın tek tek açın, elinizle büyütün ,zaten kolayca açılacaktır resimlerde göstermeye çalıştım .
İçine ıspanaklı harçtan koyun sarın.
Tepsiye dizin, ben bir tepsi ıspanaklı 1 tepsi peynirli yaptım.5 bi tepsiye 5 diğer tepsiye kullandım .
Üzerler e tabakta kalan yağdan dökün, elinizle sürün.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Not; dileyen patatesli kıymalıda yapabilir isteğe bağlı deneyecek olanlara afiyet olsun
Ispanaklı Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı