SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı
Harcı için;
1 kg ıspanak
1 adet orta uzunluk soğan
Pul biber
Karabiber
Tuz
Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, su, tuzu derin bir kaba alıp yoğuralım. Eşit bezelere ayırıp oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
Her açtığımız bezenin üstüne bir kaşık yağ dökelim. Açtığımız öteki bezeyi üstüne ekleyelim ve tekrar üzerine bir kaşık yağ dökelim. Bu formda hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım.
En son bezeden sonra üzerini streçle kapatalım ve ıspanağımızı yapalım.
1 kg ıspanağımızı güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Hafif haşlayıp suyunu sıkalım.
Soğanımızı küp küp doğrayıp, iki kaşık yağ koyduğumuz tavamızda hafif kavuralım. Üzerine ıspanaklarımızı, baharatlarımızı, tuzumuzu ekleyelim. Hafif kavurduktan sonra altını kapatalım.
Dinlendirdiğimiz hamurumuzu masaya alalım. Hafif hafif çekiştirerek büyütelim hamurumuzu. Kaldırdığınızda karşıyı rahat görene kadar çekiştirip büyütün
Kenarlarına harcımızdan koyalım ve sarmaya başlayalım. Orta kısmını kesip tepsimize sararak koyalım. Bu biçimde tepsimizi dolduralım. Böreğimizin üstüne tereyağımızı gezdirelim.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyetler olsun
Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı
Harcı için;
1 kg ıspanak
1 adet orta uzunluk soğan
Pul biber
Karabiber
Tuz
Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, su, tuzu derin bir kaba alıp yoğuralım. Eşit bezelere ayırıp oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
Her açtığımız bezenin üstüne bir kaşık yağ dökelim. Açtığımız öteki bezeyi üstüne ekleyelim ve tekrar üzerine bir kaşık yağ dökelim. Bu formda hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım.
En son bezeden sonra üzerini streçle kapatalım ve ıspanağımızı yapalım.
1 kg ıspanağımızı güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Hafif haşlayıp suyunu sıkalım.
Soğanımızı küp küp doğrayıp, iki kaşık yağ koyduğumuz tavamızda hafif kavuralım. Üzerine ıspanaklarımızı, baharatlarımızı, tuzumuzu ekleyelim. Hafif kavurduktan sonra altını kapatalım.
Dinlendirdiğimiz hamurumuzu masaya alalım. Hafif hafif çekiştirerek büyütelim hamurumuzu. Kaldırdığınızda karşıyı rahat görene kadar çekiştirip büyütün
Kenarlarına harcımızdan koyalım ve sarmaya başlayalım. Orta kısmını kesip tepsimize sararak koyalım. Bu biçimde tepsimizi dolduralım. Böreğimizin üstüne tereyağımızı gezdirelim.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyetler olsun
Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı