AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanaklı Bezelyeli Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ispanaklı Bezelyeli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) paket makarna
250-300 gram kadar ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
100 ml krema (Küçük paketlerin yarısı)
1,5 su bardağı kadar bezelye
1 su bardağı kadar parmesan ya da rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanaklı Bezelyeli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz kaynar suda makarna haşlanır. Bezelye farklı bir tencerede haşlanarak pişmeye bırakılır.
Yıkayıp iri doğradığımız ıspanak tereyağında 4-5 dakika kavrulur.
Ardından krema eklenir ve 1-2 dakika rondoda çekilir. Daha sonra süzdüğümüz makarna, pişen bezelye ve rondodan geçirdiğimiz ıspanakla karıştırılır.
Üzerine peynir serpip servis edilir. Olağanüstü bir lezzet, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Ispanaklı Bezelyeli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst