Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ispanaklı Arnavut Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanaklı Arnavut Böreği Tanımı İçin Materyaller

İç harcı için;
1 kg ıspanak
1 demet taze soğan
2 adet yumurta
250 gram beyaz peynir
Sıvı yağ
Hamur için;
4 buçuk su bardağı un
Tuz
Ilık su
Açmak için;
Sıvı yağ ve tereyağı

Ispanaklı Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ispanakları ,kuru soğanı doğrayıp üzerine kalan gereçleri katıp elimizle yoğuruyoruz.
Hamur için ;un, tuz tezgaha koyup elle yapışmayacak bir hamur olana kadar su katıyoruz.
Küçük bezelere kesip üzeri pak bir bezle örtüp 10 dakika bekletin.
Merdane ile tabak büyüklüğüne açıp üzerine yağ karışımdan sürüyoruz.
Birebir süreci tüm hamurlar için uygulamamız lazım.
10 dakika kadar da bu halde bekledikten sonra elimizle açıyoruz.
Tezgahın üstünde açtığımız yufkayı ortaya birleştiriyoruz.
Hazırlamış olduğumuz harçtan koyduktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
220 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun
Ispanaklı Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst