Ispanak Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğüs (500 gram)
Tuz
Karabiber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş sarımsak)
1 kase ıspanak
1 su bardağı tavuk suyu
½ (yarım) kutu krema (100 ml)
Tuz
Karabiber
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüsleri enlemesine ortadan ikiye bölünür. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.
Orta uzunluk bir tava güzelce ısıtılır. Zeytinyağı dökülerek tavuk göğüsleri önlü artlı pişirilir. Kenara alınır.
Aynı tavaya minik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek sotelenir. Üzerine ıspanak eklenerek birkaç dakika daha pişirilir.
Tavuk suyu ve krema eklenerek karıştırılır. Kısık ateşte orta ara karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladığı vakit tavuk göğüsleri eklenerek önlü artlı birkaç dakika pişirilir (tavanın kapağı kapalı olacak).
Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğüs (500 gram)
Tuz
Karabiber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş sarımsak)
1 kase ıspanak
1 su bardağı tavuk suyu
½ (yarım) kutu krema (100 ml)
Tuz
Karabiber
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüsleri enlemesine ortadan ikiye bölünür. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.
Orta uzunluk bir tava güzelce ısıtılır. Zeytinyağı dökülerek tavuk göğüsleri önlü artlı pişirilir. Kenara alınır.
Aynı tavaya minik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek sotelenir. Üzerine ıspanak eklenerek birkaç dakika daha pişirilir.
Tavuk suyu ve krema eklenerek karıştırılır. Kısık ateşte orta ara karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladığı vakit tavuk göğüsleri eklenerek önlü artlı birkaç dakika pişirilir (tavanın kapağı kapalı olacak).
Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun
Ispanak Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı