- Konu Yazar
- #1
Ispanak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
200 gram ıspanak
1 su bardağı tam buğday unu (tercihe nazaran un değişebilir)
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Peynir (ben süzme peynir kullandım lor peyniri ya da rastgele bir peydir de olur)
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağ (sıvı yağ)
Ispanak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar güzelce yıkanıp ince ince doğranır akabinde tüm materyaller karıştırılır.
Un ölçüsü değişebilir denetimli olmakta yarar var.
Köfte üzere biçim verip kızgın yağda alt üst pişirilir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Not: Benim kızım ıspanak ve peynir yemiyordu bu tanım ile tadını almadan yedi 1+ ve süt alerjisi olmayan tüm çocuklar yiyebilir.
Ispanak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram ıspanak
1 su bardağı tam buğday unu (tercihe nazaran un değişebilir)
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Peynir (ben süzme peynir kullandım lor peyniri ya da rastgele bir peydir de olur)
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağ (sıvı yağ)
Ispanak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanaklar güzelce yıkanıp ince ince doğranır akabinde tüm materyaller karıştırılır.
Un ölçüsü değişebilir denetimli olmakta yarar var.
Köfte üzere biçim verip kızgın yağda alt üst pişirilir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Not: Benim kızım ıspanak ve peynir yemiyordu bu tanım ile tadını almadan yedi 1+ ve süt alerjisi olmayan tüm çocuklar yiyebilir.
Ispanak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı