SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler
1 kg ıspanak
1 orta uzunluk soğan (ince piyazlık doğranmış)
1 orta uzunluk patates rendesi
1 orta uzunluk havuç rendesi
2 diş sarımsak rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (80 gr)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı mısır unu (100 ml)
Yarım su bardağı un (100 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşladım.
Süzerek soğuk sudan geçirdim. İnce ince doğradım.
Avuç içinde sıkıp fazla suyunu süzerek kenara aldım.
Soğanı ince ince piyazlık doğrayıp bir çay kaşığı tuz ile ovarak çıkan suyunu süzdüm.
Ardından patatesi rendeleyip avuç içinde sıkarak fazla suyunu süzdüm.
Havucu, sarımsağı, kaşar peynirini rendeledim.
Karıştırma kabına yumurtaları alarak çırptım.
Mısır unu ve un ekleyip tekrar çırptım.
Üzerine zerzevatları, kaşar peyniri, tuz ve baharatlarını ekleyip düzgünce karıştırdım.
Tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıttım.
Hazırladığım harçtan bir dolu yemek kaşığı alıp tavaya koydum.
Üzerine yavaşça bastırıp biçim verdim.
Arkalı önlü güzelce kızarttım.
Ocağı biraz kıstım denetimli olarak pişirdim.
Kızaran ıspanak köftelerini havlu peçete serili servis tabağına aldım.
Yoğurt eşliğinde servis ettim.
Afiyet olsun.
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg ıspanak
1 orta uzunluk soğan (ince piyazlık doğranmış)
1 orta uzunluk patates rendesi
1 orta uzunluk havuç rendesi
2 diş sarımsak rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (80 gr)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı mısır unu (100 ml)
Yarım su bardağı un (100 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşladım.
Süzerek soğuk sudan geçirdim. İnce ince doğradım.
Avuç içinde sıkıp fazla suyunu süzerek kenara aldım.
Soğanı ince ince piyazlık doğrayıp bir çay kaşığı tuz ile ovarak çıkan suyunu süzdüm.
Ardından patatesi rendeleyip avuç içinde sıkarak fazla suyunu süzdüm.
Havucu, sarımsağı, kaşar peynirini rendeledim.
Karıştırma kabına yumurtaları alarak çırptım.
Mısır unu ve un ekleyip tekrar çırptım.
Üzerine zerzevatları, kaşar peyniri, tuz ve baharatlarını ekleyip düzgünce karıştırdım.
Tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıttım.
Hazırladığım harçtan bir dolu yemek kaşığı alıp tavaya koydum.
Üzerine yavaşça bastırıp biçim verdim.
Arkalı önlü güzelce kızarttım.
Ocağı biraz kıstım denetimli olarak pişirdim.
Kızaran ıspanak köftelerini havlu peçete serili servis tabağına aldım.
Yoğurt eşliğinde servis ettim.
Afiyet olsun.
Ispanak Köftesi (Kaşar Peynirli, Havuçlu, Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı