AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ispanak Kekli Magnolia

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ispanak Kekli Magnolia Tanımı İçin Materyaller

Kreması için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemesi için;
2 paket negro ya da oreo ( içlerini açıp kremalarını sıyırıyoruz)
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Çilek
Ispanaklı kek ya da elinizde bulunan rastgele bir sade kek

Ispanak Kekli Magnolia Tanımı Yapılışı

Birinci evvel bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
Kum üzere olan görünümü elde ettiysek tamamdır. (ıspanaklı kekim benim evvelden yapmış olduğum kekten kalan kenarlardı onları da rondodan geçirip buzluğa kaldırmıştım bu biçimde kıymetlendirmiş oldum. Sizde şayet bu biçimde kalan kekleriniz varsa bu tatlımızda kullanabilirsiniz. ).
Artık sırada kremamız var, bunun için öncelikle sütümüzü tenceremize alıyoruz.
Sırayla nişastamızı, yumurtamızı, unumuzu, toz şekerimizi koyup mikserle karıştırıyoruz. ( ben pütürlü kalmasın diye bu metodu kullanıp, pişirmeyi tercih ediyorum. ).
Ocağa aldığımız tenceremizi göz göz olana kadar kaynatıyoruz.
Altını kapattığımız kremamızın içine vanilyamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Artık sırada cuplarımızı süslemek var, buradan sonrası size kalmış dilediğiniz üzere devam edebilirsiniz.
Ben kendi yapmış olduğum süslemeyi anlatmaya devam edeyim.
Bardaklarımızın en altına bisküvilerimizi kaşık yardımıyla koyuyoruz.
Daha sonra kremamızdan ek ediyoruz, kenarlara ikiye bölmüş olduğumuz çileklerimizi diziyoruz.
Rondodan çekmiş olduğumuz kekimizi de sırayla üst katına ek edip, sonrasında tekrar kremamızdan koyup son katıda bitirmiş oluyoruz.
Üzerini fındıkla süsledikten sonra dolabımıza soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun .
 
Geri
Üst