- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 142.231
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ispanak hangi bölgelerde yetişir?
Ispanak ülkemizin birçok yöresinde yetişen bir sebzedir. 2018 yılında 225 bin ton olan ıspanak üretiminin yaklaşık &’sı İzmir’den, ’ü Ankara’dan gerçekleştirilmiştir. Türkiye’de yaklaşık 160 bin dekarı aşan alanda ıspanak üretimi yapılmaktadır. Üretim yapılan alanların “‘si İzmir’dedir.Ispanak nerede ve nasıl yetişir?
Ispanak ortalama olarak her toprakta iyi yetişebilir, ancak organik madde bakımından zengin toprakta yetişir. Genel olarak, toprak türü ve pH değeri, nadiren ıspanak yetiştiriciliğinde kısıtlayıcı faktör olur. Bununla birlikte, ıspanağın, pH değeri 6,5 ila 6,8 olan kumlu-killi topraklarda yetiştirildiği bildirilmiştir.Ispanak nerelerde kullanılır?
Hazır çorba içerisinde kullanılmaktadır, Bulgur ve pilav karışımları içerisinde ıspanak tozu kullanılabilir, Aroma, renk veya koku verici olarak kullanılmaktadır, Et tavuk, balık, çiğköfte ve köfte harçlarında kullanılabilir.
Ispanak en çok hangi bölgelerde yetişir?
Ispanak ülkemizin pek çok yöresinde yetişen bir sebzedir. 2018 senesinde 225 bin ton olan ıspanak üretiminin yaklaşık %26’sı İzmir’den, %14’ü Ankara’dan gerçekleştirilmiştir. Türkiye’de yaklaşık 160 bin dekarı aşan alanda ıspanak üretimi yapılmaktadır. Üretim yapılan alanların %22’si İzmir’dedir.
Ispanak ülkemizde nerede yetişir?
Ispanak nasıl ekilmeli?
Ispanak tohumu, toprağa serpilerek ekilen bir tohumdur. Toprağa serpilen ıspanak tohumlarının üzeri toprakla kapatılır. Ardından kapatılan toprak iyice karıştırılır. Ispanak tohumlarını yaklaşık olarak 2 cm derinliğe ekmenizde fayda vardır.Ispanak nasil kullanilmali?
Ispanak Nasıl Kullanılır? Ispanağın salatalara ve çorbalara katılabileceği gibi yemeği de yapılır. Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Cilt bakımı için de kullanılır.
Ispanak graten tarifi nasıl olur?
Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beşamel sos için, bir sos tenceresinde un ve yağı, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü de ilave ettikten sonra topaklanmaması için sürekli olarak çırparak koyulaşana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanı kavurun.