Ispanak Grate

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanak Grate Tanımı İçin Malzemeler
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet küçük patates
1,5 yemek kaşığı salça
Toz biber
Karabiber
Tuz
Beşamel sos gereçleri :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı oda ısısında süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Kaşar peynir
Beşamel sos

Ispanak Grate Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerimizi küp formunda doğrayıp, haşlayalım.
Ardından ıspanakları haşlayalım, her ikiside haşlandıktan sonra süzün.
Ayrı bir tavada soğanı kavurun ve salçanızı ekleyin. Baharatları ekleyin.
Ispanak ,patates ve rendelenmiş havuç ek edin ve hepsini karıştırın biraz kavurun.
Borcama gerecinizi alın ve üzerine beşamel sosunuzu ek edin.
Beşamel sos hazırlanışı için; tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alarak eritelim. Unu ek edelim ve kavuralım.
Üzerine daima karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ek edelim ve çırpalım kaynayıp yoğunlaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar pişirelim.
Üzerine kaşar peynir ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece ısıda kaşar eriyip biraz kızarıncaya kadar fırınlayın. Afiyet olsunn
Ispanak Grate Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst