Ispanak Ekşileme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ispanak Ekşileme Tanımı İçin Malzemeler
1 kg ıspanak kökü
1 tane küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı un(silme)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tane limonun suyu
Tuz
Zeytinyağı

Ispanak Ekşileme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanağın kök kısımlarını temizleyip kaynar suda hafif canlı kalacak biçimde haşlayıp soğuk suyla şokladım.
Genişçe bir kasede 1 tane limonun suyu,1 tatlı kaşığı un(silme)1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt ile 1 su bardağı suyu çırptım.
Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip,piyazlık doğradığım kuru soğanı,1 diş sarımsağı soteledim.
Hazırladığım sosu yavaş yavaş ekleyip süratlice karıştırdım.
Kaynamaya başlayınca ıspanak köklerini,tuzunu ekleyip 3 /4 dk kadar ocakta tutup soğumaya bıraktım.
Ilıdıkdan sonra üzerine zeytinyağı ekleyelim.
Ispanak Ekşileme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst