- Konu Yazar
- #1
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
1 su bardağı birinci su
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un (4 cilt sonra denetimi ekleyelim)
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
İç materyalleri;
150 gram temizlenip doğranmış ıspanak
1 adet kuru soğanı
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlıdır )
1 çay kaşığı ucuyla tuz
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt, yaşmaya ,şekeri derin kaba alalım.
Ardından güzelce karıştıralım .
Unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Sıvı yağ ekleyip güzelce hamuru toparlayalım ,20 dk dinlendirelim.
1 adet kuru soğanı soyup küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavada pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ocaktan alacak vakit damak zevkinize nazaran tuz, pul biber ekleyip akabinde yıkayıp doğradığımız ıspanağın üzerine döküp karıştıralım.
Tüm hamuru portakal büyüklüğünde benzeri yapalım ve elimizle ortasını hafif açtığımız hamurun içine iç harçtan bırakıp tekrar yumak yapıp elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Hafif yağladığımız tavada gerili önlü kısık ateşte nar üzere kızarana kadar pişirelim.
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur gereçleri;
1 su bardağı birinci su
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un (4 cilt sonra denetimi ekleyelim)
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
İç materyalleri;
150 gram temizlenip doğranmış ıspanak
1 adet kuru soğanı
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlıdır )
1 çay kaşığı ucuyla tuz
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, süt, yaşmaya ,şekeri derin kaba alalım.
Ardından güzelce karıştıralım .
Unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Sıvı yağ ekleyip güzelce hamuru toparlayalım ,20 dk dinlendirelim.
1 adet kuru soğanı soyup küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavada pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ocaktan alacak vakit damak zevkinize nazaran tuz, pul biber ekleyip akabinde yıkayıp doğradığımız ıspanağın üzerine döküp karıştıralım.
Tüm hamuru portakal büyüklüğünde benzeri yapalım ve elimizle ortasını hafif açtığımız hamurun içine iç harçtan bırakıp tekrar yumak yapıp elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Hafif yağladığımız tavada gerili önlü kısık ateşte nar üzere kızarana kadar pişirelim.
Ispanak Dolgulu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı