AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ISO sertifikasi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISO sertifikası ne işe yarar?​

ISO belgesi almak size, 3. taraf denetimlerin gerçekleşmesi sonucu işletmenizin kazanmış olduğu kaliteyi simgeler. ISO belgesi, büyük veya küçük çaplı her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgeler ve bu süreçleri resmi olarak tanımlar.
ISO sertifikaları nelerdir?
ISO Belgeleri Nelerdir?

ISO belgesi nedir kimler alabilir?​

ISO 9001 belgesi kimlere verilir? ISO 9001 Kalite Yönetim belgesi her türden kurum ve kuruluşa verilebilir. Özellikle henüz organizasyon şemasını çıkaramamış ve işyerinde yetkili bir kişinin bulunmaması gibi durumlarda işlerin aksadığı kurumlarda işlevsel bir çalışma modelinin oluşturulması açısından değer sunar.
ISO belgesi nerelerde kullanılır?
ISO 9001, bir kalite yönetim sistemi (“KYS”) için uluslararası standarttır. Standart, kuruluşlar tarafından müşteri ve legal gereklilikleri karşılayan ürünleri ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlama ve sürekli iyileştirme gösterme becerilerini göstermek için kullanılır.
ISO 9001 Belgesi Almak Zorunlu Mu? Hayır. Zorunlu değildir. Ancak ISO 9001 belgesi alan işletme ve organizasyonlar, genel kalite standartlarını karşıladığını beyan eder.
Kaç tane ISO belgesi vardır?
ISO, 23 Şubat 1947 yılında kurulmuş olan(Uluslararası Standart Organizasyonu) kalite yönetim sistemleri standartıdır. En çok rağbet gören ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile beraber 8 ISO Belgesi vardır.

ISO kalite Belgesi nasil alinir?​

ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.
ISO belgesi nereden alınır?
Türkiye de iso belgelerini veren tek kuruluş TSE değildir. TSE de normal bir belgelendirme kuruluşu olup devlete aittir. TURKAK Türk Akreditasyon Kurumu türkiye de belgelendirme firmalarını akredite etmeye yani ISO belgelerini vermeye yetkili kılmaktadır.

ISO 9001 nin anlamı nedir?​

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir.
İso belgesi hangi ürünlere verilir?
ISO 13485 belgesi medikal ürün, cihaz ve ekipman üretimi ve satışı gerçekleştiren firmalara verilmekte olan, aslında iso 9001 standartına ek medikal ürün, ekipman ve cihazlar için yasal şartları ve özel gereksinimleride içeren kalite yönetim sistemi belgesidir.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, hangi sektörden olursa olsun büyük küçük tüm kuruluşlara uygundur. Bu standard; üretim, hizmet, finans, sağlık, kamu vb. sektörler de uygulanabilir.

Geri