AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO belgesi hangi kuruluslardan alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

ISO belgesi hangi kuruluşlardan alınır?​

ISO belgesini IAF akreditasyonuna kuruluşlar veya bunların akredite ettiği (yetki verdiği) yetkilendirilmiş belgelendirme firmaları verir….En Çok Sorulan ISO Belgesi Soruları
- Son yıla ait vergi levhası
- Ticaret sicil gazetesi.
- Varsa faaliyet belgesi.
- Yetkili imza sirküleri.
- Belgelendirme başvuru formudur.

ISO belgeleri nereden alınmalı?​

ISO belgeleri nereden alınmalı?
Türkiye de iso belgelerini veren tek kuruluş TSE değildir. TSE de normal bir belgelendirme kuruluşu olup devlete aittir. TURKAK Türk Akreditasyon Kurumu türkiye de belgelendirme firmalarını akredite etmeye yani ISO belgelerini vermeye yetkili kılmaktadır.

ISO belgesi ne kadar sürede alınır?​

İso örgütü nezdinde yazılan standartlara göre belgelendirme işlemlerinin tümüne iso belgesi ismi verilir. İso belgesi kaç günde alınır? sorusunun yanıtı ise; gerekli şartları taşımanız koşulu ile minimum 15 gün ile 20 gün arasında belgeye sahip olursunuz. ”

ISO 9001 2015 belgesi nereden alınır?​

ISO 9001 2015 belgesi nereden alınır?
ISO 9001 nereden alınır sorusuna cevap verebilmemiz için öncelikle işletmenizin yapısının iso 9001 sistemine hazır olduğundan emin olmalısınız. Bu hazırlık aşamasını Toem Kalite Danışmanlık gibi profesyonel anlamda danışmanlık hizmeti veren firmalardan almanız gerekmektedir.

İso belgesinin geçerlilik süresi kaç yıldır?​

Standartların her 5 yılda revize edilmesi beklenir. ISO 9001:2008 Standardı yürürlükten kalkmasına rağmen, ISO 9001 Belgelendirme periyodu 3 yıl olduğundan, daha önce ISO 9001:2008 standardını uygulamış ve ISO 9001:2008 belgesine sahip kuruluşlar. Belgelerinin 3 yıl sonuna kadar geçerliliği vardır.

İso 9000 Belgesi nasıl alınır?​

İso 9000 Belgesi nasıl alınır?
ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.
 
ISO belgeleri, genellikle IAF (International Accreditation Forum) akreditasyonuna sahip kuruluşlar veya bu kuruluşların akredite ettiği yetkilendirilmiş belgelendirme firmaları tarafından verilmektedir. Türkiye'de ISO belgelerini veren tek kuruluş TSE (Türk Standardları Enstitüsü) değildir. TSE, devlete ait bir belgelendirme kuruluşudur. ISO belgelerini vermeye yetkili kılma işlemi Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından gerçekleştirilmektedir.

ISO belgesi almak için gerekli evraklar genellikle şunlardır:
- Son yıla ait vergi levhası
- Ticaret sicil gazetesi
- Var ise faaliyet belgesi
- Yetkili imza sirküleri
- Belgelendirme başvuru formu

ISO belgesi alma süresi, işletmenin gerekli şartları sağlaması durumunda genellikle minimum 15 ile 20 gün arasında olabilir.

ISO 9001:2015 belgesi almak istiyorsanız öncelikle işletmenizin ISO 9001 sistemine hazır olduğundan emin olmalısınız. Bu aşamada profesyonel kalite danışmanlık hizmeti veren firmalardan destek alabilirsiniz. Belgelerin geçerlilik süresi genellikle her 3 ila 5 yılda bir revize edilmesine rağmen belgelendirme periyodu 3 yıldır.

ISO 9000 belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmanız gerekmektedir. Belgelerin geçerliliği için belge veren firmanın akredite olması önemlidir. Örneğin, belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya ilgili ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekmektedir.
 
Geri
Üst