AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO 9001 neyi ifade eder?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISO 9001 neyi ifade eder?​

ISO 9001 belgesi, kuruluşunuzun sürekli gelişmesini ve büyümesini sağlayan iş geliştirici bir iso kalite belgesidir. Dünyanın en yaygın kalite yönetim standardı olan ISO 9001, kuruluşların hizmet ve performans yönetimi konusunda kalitelerini artırmaya ve süreklilik sağlanmasına olanak tanır.
ISO kalite standardı nedir?
Uluslararası Standart Bürosu ISO’ nun kalite için yaptığı tanım şöyledir: “kalite, bir mal ya da hizmetin belirli bir gereksinimi karşılayabilme yeteneklerini ortaya koyan karakteristiklerin tümüdür.”
Günümüzde kullanılan kalite yönetim sistemi standardı nedir?
ISO 9001 standardı da ISO tarafından oluşturulan ve geliştirilen bir kalite yönetim sistemi standardıdır. Kuruluşlar faaliyetlerinde bu standart şartlarını referans alarak uluslararası kabul görmüş bir kalite yönetim sistemi uygular.

TS EN ISO 9001 ne amaç için üretildi?​

Kontrol edilmiş, Ölçülüp analiz edilebilir bir işletme yönetimini oluşturmak amaçlanmıştır. ISO 9001 standardı, merkezi Cenevre’de bulunan ve yüze yakın ülkenin üye olduğu Uluslararası Standartlar Organizasyonu tarafından geliştirilmiştir.
ISO 9001 belgesi nerelerde kullanılır?
ISO 9001, bir kalite yönetim sistemi (“KYS”) için uluslararası standarttır. Standart, kuruluşlar tarafından müşteri ve legal gereklilikleri karşılayan ürünleri ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlama ve sürekli iyileştirme gösterme becerilerini göstermek için kullanılır.
ISO 9001 zorunlu mudur?
ISO 9001 Belgesi Almak Zorunlu Mu? Hayır. Zorunlu değildir. Ancak ISO 9001 belgesi alan işletme ve organizasyonlar, genel kalite standartlarını karşıladığını beyan eder.
ISO belgesi, büyük veya küçük çaplı her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. İş politikası süreçlerini belgeler ve bu süreçleri resmi olarak tanımlar. ISO belgeleri kapsamına ISO 14001, ISO 27001, ISO 22000, OHSAS 18001 gibi farklı sektörler için oluşturulmuş çeşitli standartlar da girer.
Yönetim sistemi standartları hangi kurum tarafından oluşturulur?
ISO (standart), 23 Şubat 1947 tarihinde kurulmuş olup, 135 üye ülkeden oluşmaktadır. Her ülkeden bir üye bulunmaktadır ve her üye eşit oy hakkına sahiptir. Bu amaçla ISO (standart)’nun aktif üyeleri olan ABD, İngiltere, Kanada tarafından bu çalışmaları yürütmek üzere Teknik Komite (TC 176) oluşturulmuştur.
Yönetim sistemi standartları hangi kurum?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu “Kalite Yönetim Sistemi”ni kurmuş ve Türk Standartları Enstitüsünden Aralık 2002 tarihinde TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standart belgesi alan ilk özerk Kurum olmuştur.

Geri