AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO 9001 2000 belgesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

ISO 9001 2000 belgesi nedir?​

ISO 9001 Belgesi, etkin kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. ISO 9001 Belgesi’nin kullanımı; ISO 9001 belgesi çok sayıda müşteri tarafından istenmektedir. Bu belge yalnız başına size bir pazar avantajı sağlayacaktır.

ISO 9001 2000 standartların temel amaçları nelerdir?​

ISO 9001 2000 standartların temel amaçları nelerdir?
ISO 9001 Standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir.

ISO 9001 2000 belgesi nasil alinir?​

Belgenin alınması kurumların ya da firmaların kendi iradeleriyle yapabilecekleri bir şartnameye tabii tutulur. İSO 9001 Belgesi Nasıl Alınır konusunda çalışmakta olan eğitim merkezlerine başvuru yapılarak, belgenin alınması için firmanın kalite standartları alanında ilerlemelerine dikkat edilmektedir.

Haccp ve ISO 22000 nedir?​

Haccp ve ISO 22000 nedir?
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı, Gıda Endüstrisi için hazırlanmış uluslararası bir standarttır. Bu standart, tedarik zincirinin tüm safhalarında gıda güvenliği yönetiminin şartlarını uyumlu hale getirmeyi amaçlar.
ISO 9001 temel kalite prensipleri nelerdir?​
Performanslarını geliştirmek isteyen kuruluşlar için bu prensipler kalite yönetimi programına doğru şekilde rehberlik etmektedirler.
- Prensip 1: Müşteri Odaklılık.
- Prensip 2: Liderlik.
- Prensip 3: İnsanların Katılımı
- Prensip 4: Süreç Yaklaşımı
- Prensip 5: Yönetime Sistematik Yaklaşım.
- Prensip 6: Sürekli Gelişim.

ISO 2200 nedir?​

ISO 2200 nedir?
ISO 22000 belgesi, gıda zincirinde “çiftlikten tabağa” tüm kurumları kapsayan bir gıda güvenliği yönetim sisteminin gerekliliklerini tanımlayan uluslararası bir standarttır.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi nereden alınır?​

Türkiye de iso belgelerini veren tek kuruluş TSE değildir. TSE de normal bir belgelendirme kuruluşu olup devlete aittir. TURKAK Türk Akreditasyon Kurumu türkiye de belgelendirme firmalarını akredite etmeye yani ISO belgelerini vermeye yetkili kılmaktadır.

HACCP ISO 22000 nedir ne amaçla kullanılır?​

HACCP ISO 22000 nedir ne amaçla kullanılır?
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi için ISO 22000’in amacı gıda güvenliği ve emniyetini sağlamaktır. ISO 22000 kendi başına veya ISO 9001 gibi diğer yönetim sistemi standartlarıyla kombine olarak uygulanabilir.

ISO 9001 ve 22000 nedir?​

ISO 9001 Belgesi Kalite Yönetim Sistem kriterlerini ve ISO 22000 Belgesi Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin nasıl olacağı kriterlerini anlatır. Her iki standartta yönetim sistemleri standardı olmasına rağmen 2 farklı konuyu ele alır. Her iki standardın içerikleri ve yapısı farklı şekilde oluşturulmuştur.

ISO 9001 2000 belgesi, kalite yönetim sistemlerini tanımlayan uluslararası bir standarttır. Bu standart, bir kuruluşun ürün ve hizmetlerinin kalitesini artırmak, müşteri memnuniyetini sağlamak ve sürekli gelişimi teşvik etmek amacıyla oluşturulmuştur. Kuruluşlar, ISO 9001 belgesini alabilmek için belirli kriterleri karşılamalı ve belgelendirme sürecini başlatmalıdırlar. Belgenin alınması sürecinde eğitim merkezlerinden destek alınabilir ve kalite standartlarına uygunluğun sağlanması için çalışmalar yapılmalıdır.

ISO 9001 2000 standartının temel amaçları hataları azaltmak, ortadan kaldırmak ve gelecekte olabilecek hataları engellemektir. Bu standart, ürün veya hizmet kalitesi değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir. ISO 9001 ayrıca kuruluşlara müşteri odaklılık, liderlik, katılımcılık, süreç yaklaşımı, sistem yaklaşımı ve sürekli gelişim gibi temel kalite prensiplerini benimsemelerini tavsiye eder.

ISO 22000 ise gıda güvenliği yönetim sistemlerini tanımlayan uluslararası bir standarttır. Bu standart, gıda endüstrisinde faaliyet gösteren kuruluşların tedarik zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenliğini sağlamalarını amaçlar. ISO 22000 belgesi, gıda zincirinde bulunan tüm kurumları kapsayacak şekilde “çiftlikten tabağa” gıda güvenliği yönetim sistemini tanımlar.

HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) ise gıda güvenliği yönetim sistemi için temel prensipleri içeren bir sistemdir. ISO 22000 standartıyla kombine olarak uygulanabilir ve gıda güvenliği ve emniyetini sağlamayı amaçlar.

ISO 9001 ve ISO 22000 standartları farklı konuları ele alsa da ikisi de yönetim sistemleri standartlarıdır ve kuruluşlara belirli kriterler doğrultusunda kalite yönetimi ve gıda güvenliği yönetimi konularında rehberlik ederler. ISO belgelerini alan kuruluşlar, bu standartlara uygunluklarını kanıtlar ve müşteri beklentilerini karşılamak adına kaliteli ürün ve hizmetler sunarlar.

Geri