AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO 9000 kalite Guvencesi Sistemi hangi amaca hizmet icin gelistirilmistir?

Editör

Yeni Üye

ISO 9000 kalite Güvencesi Sistemi hangi amaca hizmet için geliştirilmiştir?​

ISO 9000 Kalite Güvence Sistemlerinin Amacı ISO 9000, kalite güvence sisteminin geliştirilmesi, uygulanması ve etkinliğinin iyileştirilmesi ve müşteri şartlarının karşılanması yoluyla müşteri memnuniyetinin arttırılması için proses yaklaşımının benimsenmesidir.

Ülkemizde standardizasyonu sağlamaya yönelik yetkili kurumlar nelerdir?​

TSE – Türk Standardları Enstitüsü Ülkemizde standardizasyon çalışmaları 1930 yılında başlamış, 1936’da “Standardizasyon Dairesi”, 1954’de de “Türk Standartları Enstitüsü” kurulmuştur.
ISO kaç yılında kullanılmaya başlandı?​
Standard ilk olarak 1987 yılında Kalite Güvence Sistem Standardı olarak yayınlanmıştır. Bu aşamada standart 3 alt standarttan oluşmaktaydı: ISO 9001, ISO 9002, ISO 9003.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi hangi alanlarda kullanılır?​

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi hangi alanlarda kullanılır?
ISO 9001, bir kalite yönetim sistemi (“KYS”) için uluslararası standarttır. Standart, kuruluşlar tarafından müşteri ve legal gereklilikleri karşılayan ürünleri ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlama ve sürekli iyileştirme gösterme becerilerini göstermek için kullanılır.

ISO 9001 kalite yönetimi sisteminin amacı hedefi nedir?​

ISO 9001 kalite yönetimi sisteminin amacı hedefi nedir?
ISO 9001 Standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir.

Standardizasyon kim sağlar?​

Türkiye’de standardizasyon çalışmaları TSE (Türk Standartları Enstitüsü) tarafından yürütülmektedir. Son yıllarda bazı yabancı kuruluşlar da Türkiye’de standardizasyon ve belgelendirme çalışmaları yapmaya başlamıştır.

Kalite doküman nedir?​

Kalite yönetim sisteminde yer alan tüm doküman ve kayıtlar bu prosedürün uygulama alanı içerisindedir. Kalite el kitabı:,Proses çalışmaları ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen çalışmalarının anlatıldığı dokümanıdır. Firmanın özel dokümanıdır.
Yazılı doküman ne demek?​
Döküman herhangi bir faaliyetin metotlarını ortaya koyan veya okuyanı bir iş bir görevle ilgili yönlendiren elektronik ortamda veya kağıt ortamındaki yazılı metinlerdir. Bu faaliyet işletmelerde örneğin üretim faaliyetine ait metotları , bir makinenin çalıştırılmasını vb izah için kullanılabilmektedir.

ISO 9001 ne zaman çıktı?​

ISO 9001 ne zaman çıktı?
Bu çerçevede ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı, ISO tarafından Eylül 2015’te yayımlanmış; Türk Standardları Enstitüsü tarafından ise Ocak 2016’da Türk Standardı(TS EN 9001:2015) olarak yayımlanmıştır.

ISO 9001 En son ne zaman güncellendi?​

ISO 9001 En son ne zaman güncellendi?
Bu çerçevede ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi standardı, ISO tarafından Eylül 2015’te yayımlanmış; Türk Standardları Enstitüsü tarafından ise Ocak 2016’da Türk Standardı(TS EN 9001:2015) olarak yayımlanmıştır. ISO 9001:2015 VERSİYONUNDA Kİ BAŞLICA FARKLILIKLAR NELERDİR?

İso belgesi nerelerde kullanılır?​

ISO 9001 neleri kapsar?​

ISO 9001 Belgesi standardı, kuruluşların müşteri ve uygulanabilir yasal şartları yani birincil ve ikincil mevzuat şartlarını karşılayan ürünü düzenli olarak sağlama yeteneğini gösterme ihtiyacı olduğunda ve sistemin sürekli iyileştirilmesi, müşteri ve uygulanabilir birincil ve ikincil mevzuat şartlarına uygunluk …
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Faydaları Nelerdir?​
ISO 9001:2015 Belgesi Yararları
- Müşteri odaklı olmak, müşteri şikayetlerini düşürür, müşteri memnuniyetini yükseltir.
- Müşteri beklentilerini ön planda tutmak, daha iyi ürün tasarımı sağlar.
- Müşteriye önem vermek, müşteri sadakatini yükseltir.
- İyi bir tasarım yapmak, işlem maliyetlerini düşürür.

ISO 9000 kalite güvence sistemi, kalite yönetim sisteminin geliştirilmesini, uygulanmasını ve etkinliğinin iyileştirilmesini amaçlar. Bu standartların temel amacı, proses yaklaşımını benimseyerek müşteri memnuniyetini artırmaktır. Bu standartlar sayesinde kuruluşlar müşteri ve yasal gereklilikleri karşılayan ürün ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlayabilir, sürekli iyileştirme becerilerini gösterebilirler.

Ülkemizde standardizasyonu sağlamaya yönelik yetkili kurumlar arasında TSE (Türk Standardları Enstitüsü) bulunmaktadır. Türk standardizasyon çalışmaları 1930 yılında başlamış olup, TSE 1936 yılında kurulmuştur.

ISO 9001 standardı, bir kalite yönetim sistemi için uluslararası bir standarttır. Bu standart, kuruluşların müşteri ve yasal gereklilikleri karşılayan ürünleri ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlamalarını, sürekli iyileştirmelerini ve yönetim sistemlerinin kalitesini artırmalarını sağlar.

ISO 9001 standardının amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve önlemektir. Ürün ve hizmet kalitesiyle doğrudan ilgili olmayıp, yönetim sisteminin kalitesini sağlamaya odaklanır.

Türkiye'de standardizasyon çalışmaları TSE tarafından yürütülmektedir. Son yıllarda bazı yabancı kuruluşlar da Türkiye'de standardizasyon ve belgelendirme çalışmaları yapmaktadır.

ISO 9001:2015 standardı, Eylül 2015'te ISO tarafından yayımlanmış, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından ise Ocak 2016'da Türk Standardı (TS EN 9001:2015) olarak yayımlanmıştır. Bu versiyonun getirdiği başlıca farklılıklar belgelendirme süreçlerinde ve gereksinimlerinde öne çıkmaktadır.

ISO 9001 belgesi, kuruluşların müşteri ve yasal şartları karşılayan ürünleri düzenli olarak sağlayabilme yeteneğini gösterir. Ayrıca, sürekli iyileştirme, müşteri beklentilerini karşılama ve işletme maliyetlerini düşürme gibi faydaları bulunmaktadır. Bu belge, müşteri odaklılık, ürün tasarımı, müşteri sadakati ve işlem maliyetlerinde düşüş gibi etkiler yaratabilir.

Geri