AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO 9000 2000 Kalite Yonetim Sistemi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISO 9000 2000 Kalite Yönetim Sistemi nedir?​

ISO 9001:2000 ISO 9000: Organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış olan bir standartlar bütünüdür.

ISO 9000 nedir ne işe yarar?​

ISO 9000 nedir ne işe yarar?
ISO 9000, kalite güvence sisteminin geliştirilmesi, uygulanması ve etkinliğinin iyileştirilmesi ve müşteri şartlarının karşılanması yoluyla müşteri memnuniyetinin arttırılması için proses yaklaşımının benimsenmesidir.

ISO 9000 kalite yönetim ilkeleri nelerdir?​

ISO 9000 Standarları 8 Temel Prensip üzerine kurulmuştur:
- Müşteri Odaklılık. Kuruluşlar, müşterilerine bağlıdır.
- Liderlik.
- Çalışanların Katılımı
- Süreç Yaklaşımı
- Sistem Yaklaşımı
- Sürekli İyileştirme.
- Gerçeklere Dayalı Karar Verme.
- Tedarikçilerle Karşılıklı Çıkar Ortaklığına Dayalı İlişki.

TS EN ISO 9001 2000 hangi yönetim sistemini temsil eder?​

TS EN ISO 9001 2000 hangi yönetim sistemini temsil eder?
Peki nedir bu ISO 9001:2000? Bu soruya verilecek ilk cevap, ISO 9001:2000´nin bir belge değil Kalite Yönetim Sistemi olduğudur. Bu sistemin, bağımsız denetim firmalarınca denetlenip belgelendirilmesi sonucu işletmenize ISO 9001:2000 sertifikası sağlanabiliniyor.

ISO 9000 in sağladığı dışa dönük yararlar nelerdir?​

Dış yararlar: müşteri memnuniyeti, müşteri artışı, rekabet gücünün artması, daha iyi tedarikçi ilişkileri sağlar.

ISO 9000 KYS standardı kaliteyi nasıl tanımlar?​

ISO 9000 KYS standardı kaliteyi nasıl tanımlar?
Kalite’nin Tanımı Birçok farklı tanımı bulunan kalite, ISO 9000 Kalite Standartları Serisi’nde “Amaca uygunluk ve kullanımda güvenlik” şeklinde tanımlanmıştır.

TSE ISO en 9000 2000 belgesi neyi temsil eder?​

ISO 9000 Nedir? : Organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış olan bir standartlar bütünüdür.

ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi, organizasyonların müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik kalite yönetim sistemi oluşturma ve geliştirme konusunda rehberlik eden bir standartlar bütünüdür. Bu standartlar, kalite güvence sisteminin geliştirilmesi, uygulanması, etkinliğinin iyileştirilmesi ve müşteri şartlarının karşılanması için proses yaklaşımının benimsenmesini hedefler.

ISO 9000 standartları, belirli ilkeler üzerine kurulmuştur. Bunlar şunlardır:
1. Müşteri Odaklılık: Kuruluşların müşterilerine odaklanması gerekliliği.
2. Liderlik: Liderlikle ilgili role önem verme.
3. Çalışanların Katılımı: Personelin katılımını teşvik etme.
4. Süreç Yaklaşımı: Faaliyetleri süreçler olarak yönetme anlayışı.
5. Sistem Yaklaşımı: İşlemlerin ve faaliyetlerin bir sistem olarak düşünülmesi.
6. Sürekli İyileştirme: Sürekli performans iyileştirmesi hedefi.
7. Gerçeklere Dayalı Karar Verme: Veri ve analizlere dayanarak karar alma.
8. Tedarikçilerle Karşılıklı Çıkar Ortaklığına Dayalı İlişki: Tedarik zinciri yönetimi ve tedarikçi ilişkilerinin önemi.

TS EN ISO 9001:2000 ise belgelendirilebilir bir kalite yönetim sistemidir. Bağımsız denetim firmaları tarafından denetlenip belgelendirilerek işletmelere ISO 9001:2000 sertifikası verilebilmektedir. Bu sertifika, kalite yönetim sisteminin standartlara uygun olduğunu ve sürekli iyileştirme prensiplerini benimsediğini gösterir.

ISO 9000'nin dışa dönük yararları arasında müşteri memnuniyetinin artması, müşteri sayısında artış, rekabet gücünün artması ve daha iyi tedarikçi ilişkileri kurulması gibi faktörler bulunmaktadır.

Kaliteyi tanımlarken, ISO 9000 Kalite Standartları Serisi "Amaca uygunluk ve kullanımda güvenlik" şeklinde bir tanımı kabul etmektedir. Bu tanım, kalitenin doğru amaç ve güvenlikle ilişkilendirilmesini vurgular.

TSE ISO EN 9000:2000 belgesi ise organizasyonların müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik kalite yönetim sistemi kurma ve geliştirme konusunda rehberlik eden bir standartlar bütününü ifade etmektedir. Bu belge, işletmelerin kalite yönetim standartlarına uygunluğunu ve sürekli iyileştirme çabalarını temsil etmektedir.

Geri