AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ISO 50001 belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ISO 50001 belgesi nasıl alınır?​

ISO 50001 sistemi uygulanmaya başlanıp belli bir süre geçtikten sonra ISO 50001 Alanında belge vermeye yetkili AKREDİTE bir belgelendirme kuruluşuna başvuruda bulunmalıdır. Başvuru değerlendirme ve sözleşme aşamalarından sonra ISO 50001 Belgelendirme Aşamasına geçilir.
ISO 22000 Baş denetçi nasıl olunur?
Tetkikçi olmak için ilk aşama yönetim standartları bazında (ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 vb.) düzenlenen Baş tetkikçi/ Tetkikçi eğitimlerine katılmak ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaktır. Bu eğitimler genellikle 4.5 gün süren eğitimlerdir.

ISO 5001 belgesi nedir?​

ISO 50001 belgesi, kuruluşların sağlam bir enerji yönetimi sistemi uygulamasına yardımcı olan bir iso belgesidir. ISO 50001, enerji performansınızın ve verimliliğinizin artırılması için gerekli sistemleri ve süreçleri kurmanıza yardımcı olur. Ayrıca enerji tüketiminin ve maliyetlerinin azaltılmasında size yol gösterir.
ISO 50001 belgesini kimler alabilir?
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni hangi boyutta olursa olsun ve hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursa olsun, bir mal üreten veya hizmet üreten kuruluş olsun, her kuruluş kurabilir ve uygulayabilir. Aynı zamanda talep etmeleri durumunda Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alabilir.
Ülkemizde konut sektöründe ısıtma amaçlı enerji tüketimi tüketilen toplam enerjinin %70’i gibi çok yüksek bir orandadır. Avrupa birli- ğinde ise bu rakam %57 dır ve %25’i sıcak su üretimi için kullanıl- maktadır.
ISO 50001 neleri kapsar?
ISO 50001, enerji yönetim sistemleri ile ilgili uluslararası bir standarttır. Buna ek olarak ISO 50001 enerji verimliliği, enerji güvenliği, enerji kullanımı ve tüketimi dahil olmak üzere enerji performansının sürekli iyileştirilmesi için sistematik bir yaklaşık izlenilmesine olanak sağlar.

ISO 5001 zorunlu mu?​

yükümlü kamu binaları, ticari ve hizmet binaları, elektrik üretim tesisleri ile endüstriyel işletmeler ve enerji yönetim birimi kurmakla yükümlü organize sanayi bölgeleri ile endüstriyel işletmeler TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belge alma zorunluluğu gelmiştir.

Geri